Interaktywna Piła - Forum

Forum dyskusyjne o Pile i nie tylko.
Agencja Artystyczna Arena poszukuje ładnych, sympatycznych i młodych dziewczyn do pracy w charakte...  
pokaż całe
Agencja Artystyczna Arena poszukuje ładnych, sympatycznych i młodych dziewczyn do pracy w charakterze hostess. Cv wraz ze zdjęciem prosimy kierować na adres: biuro@arenaart.pl W tytule proszę zaznaczyć : praca - hostessa

Arena, tel.: 67 351 15 15,
Oddam wersalkę 2 osobowa. Odbior osobisty z os. Górnego. Obicie bordowo czarne. 607340997 
pokaż całe
Agencja Artystyczna Arena poszukuje ładnych, sympatycznych i młodych dziewczyn do pracy w charakterze hostess. Cv wraz ze zdjęciem prosimy kierować na adres: biuro@arenaart.pl W tytule proszę zaznaczyć : praca - hostessa

Dorota Bąkowska, tel.: 607340997,
Ogłoszenia - Piła dodaj ogłoszenie
Teraz jest 8 września 2010, o 17:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nasza zasr....... Piła
PostNapisane: 7 marca 2010, o 22:26 
Motywator
Motywator

AmyHaber napisał(a):
Też mam psa i jak go wyprowadzam na spacer to przecież nie będę za każdym razem zbierać jego kupek i to nie kwestia lenistwa tylko obrzydzenia a zresztą nie mam zamiaru latać i załatwiać sobie specjalnych rękawiczek ani woreczków na psie odchody. Może dla niektórych wyjdę na taką co to jest brudasem lecz na logiczny rozum radzę wam się zastanowić nad tym czy wam też chciałoby się za każdym razem zbierać gówienko pieska? Jak tak narzekacie to wypadałoby się zastanowić na specjalnym miejscem gdzie psy mogłyby się załatwiać zamiast narzekać że wszędzie jest brązowo od tej "cudnej mazi"

Życzę zatem sąsiada takiego jak kreacja Marka Kondrata w filmie Dzień Świra. niech ci nasra tuż pod balkon, albo okno i zobaczymy czy wówczas będziesz tak zadowolona :D Nie wolno mu?? A czemu, kupa to kupa, psia czy ludzka to już mała różnica.

Swoją drogą jakby tak każdy miał psa i takie podejście jak Ty to w ogole nie byłoby gdzie chodzić. No chyba, że w gumiakach antypoślizgowych.

PostNapisane: 7 marca 2010, o 23:19 
Motywator
Motywator

A co ja mam powiedzieć?? Sobotni ranek, wychodze z mieszkania a tam na klatce schodowej naj..ane gówno od półpiętra do parteru. Ktoś wychodził z psem i zwierzyna nie wytrzymała ciśnienia na zwieraczach :evil: fuck - i jak tu sie nie wkur...ić :evil: i przez cały weekend smierdzi na calej katce schodowej bo własciciel czworonoga nie widzi powodu do sprzatania :evil: szkoda ze nie wiem ktory byl taki cwany :twisted:

PostNapisane: 7 marca 2010, o 23:31 
Motywator
Motywator

A wystarczy na drzwi od klatki przywiesić karteczkę o treści, którą chyba wszyscy znają:

"Właściciela psa lub dupy, która nasrała na schodach uprasza się o sprzątnięcie".

Delikwent przeczyta i na pewno mu się głupio zrobi ;) A i zapewne niektórzy sąsiedzi domyślają się kogo to wina.

PostNapisane: 8 marca 2010, o 00:00 
Aktywista
Aktywista

AmyHaber napisał(a):
Też mam psa i jak go wyprowadzam na spacer to przecież nie będę za każdym razem zbierać jego kupek i to nie kwestia lenistwa tylko obrzydzenia a zresztą nie mam zamiaru latać i załatwiać sobie specjalnych rękawiczek ani woreczków na psie odchody. Może dla niektórych wyjdę na taką co to jest brudasem lecz na logiczny rozum radzę wam się zastanowić nad tym czy wam też chciałoby się za każdym razem zbierać gówienko pieska? Jak tak narzekacie to wypadałoby się zastanowić na specjalnym miejscem gdzie psy mogłyby się załatwiać zamiast narzekać że wszędzie jest brązowo od tej "cudnej mazi"

Jeśli prawdą jest to co piszesz, to dla mnie jesteś brudaską, chamką i dzikusem nie przystosowanym do życia w społeczeństwie cywilizowanym.
Odchody twojego psa dla ciebie może są niewinną kupką - ale dla mnie, to paskudne gów*o które uprzykrza mi życie i powoduje niesmak.
A to że tobie się czegoś nie chce to już twój problem za który Ty powinnaś odpowiadać - np płacąc mandat. Czytając to co pisałaś miałem wrażenie jakbym czytał opowieść kierowcy auta który nie będzie przecież czekał na zielone światło bo mu się nie chce - paranoja !
Twój piesek i twoje zabawy czy problemy są u Ciebie w mieszkaniu, ale kończą się po wyjściu z mieszkania, wtedy problem twojego psa dotyka również innych np mnie. Jego kupka staje się utrapieniem dla mnie, a dlaczego tak ma być ?!
On się pozbędzie gów*a i jemu ulży a teraz niech się inni martwią co z tym fantem zrobić.
I teraz jeszcze wymagasz od państwa żeby zrobili miejsce specjalne dla piesków ? I pewnie z kasy podatników. A w du*ie z jakiej racji. Właściciele psów niech zaczną płacić solidne podatki za te wygody. A trawnik tez nie jest psią własnością, dzieciaki nie mają się gdzie bawić bo na chodniku nie wolno a trawa zasrana po brzegi przez psie odchody.
Zrobiłbym porządek z taką hołotą ja Ty. Weź to sobie do serca leniwa właścicielko czworonoga.

PostNapisane: 8 marca 2010, o 00:09 
Motywator
Motywator

Ted napisał(a):
A wystarczy na drzwi od klatki przywiesić karteczkę

Karteczka wisi - ktoś zdążył ją powieśić przede mną :D

Ted napisał(a):
Delikwent przeczyta i na pewno mu się głupio zrobi
Ale to i tak nic nie da

PostNapisane: 8 marca 2010, o 10:57 
Debiutant
Debiutant

Crooklyn napisał(a):
AmyHaber napisał(a):

Jeśli prawdą jest to co piszesz, to dla mnie jesteś brudaską, chamką i dzikusem nie przystosowanym do życia w społeczeństwie cywilizowanym.
Odchody twojego psa dla ciebie może są niewinną kupką - ale dla mnie, to paskudne gów*o które uprzykrza mi życie i powoduje niesmak.
A to że tobie się czegoś nie chce to już twój problem za który Ty powinnaś odpowiadać - np płacąc mandat. Czytając to co pisałaś miałem wrażenie jakbym czytał opowieść kierowcy auta który nie będzie przecież czekał na zielone światło bo mu się nie chce - paranoja !
Twój piesek i twoje zabawy czy problemy są u Ciebie w mieszkaniu, ale kończą się po wyjściu z mieszkania, wtedy problem twojego psa dotyka również innych np mnie. Jego kupka staje się utrapieniem dla mnie, a dlaczego tak ma być ?!
On się pozbędzie gów*a i jemu ulży a teraz niech się inni martwią co z tym fantem zrobić.
I teraz jeszcze wymagasz od państwa żeby zrobili miejsce specjalne dla piesków ? I pewnie z kasy podatników. A w du*ie z jakiej racji. Właściciele psów niech zaczną płacić solidne podatki za te wygody. A trawnik tez nie jest psią własnością, dzieciaki nie mają się gdzie bawić bo na chodniku nie wolno a trawa zasrana po brzegi przez psie odchody.
Zrobiłbym porządek z taką hołotą ja Ty. Weź to sobie do serca leniwa właścicielko czworonoga.

Pokarzcie mi w naszym pięknym mieście choć jedną osobę, która chodzi za swoim załatwiającym, się zwierzakiem z woreczkiem, rękawiczkami i sprząta jego odchody.....Ja osobiście takiej nie widziałam. Oczywiście nie popieram robienia kupy na klatce schodowej tudzież chodniku, ale nie sądzę aby komuś z was (gdyby oczywiście miał ktoś psa lub kota- bo mam wrażenie, że wypowiadają się tu sami przeciwnicy zwierząt (!)), chciało się za nim biegać i zbierać jego kupki.

PostNapisane: 8 marca 2010, o 11:02 
Debiutant
Debiutant

Aha- i myślę, że nie chodzi tu o lenistwo tylko o mentalność. Ktoś, kto chodziłby za swoim psem zbierając jego kupki byłby z pewnością wytykany palcami:"O, zobacz- zbieracz psich kup! hahaha". Tacy już jesteśmy....niestety. I musi sporo wody w Gwdzie upłynąć zanim w naszym pięknym mieście właściciele zaczną sprzątać po swoich pupilach.

PostNapisane: 8 marca 2010, o 11:14 
Motywator
Motywator

sprawa jest raczej prosta i dośc powszechnie stosowana w swiecie:

- po wlasnym psie TRZEBA sprzątać
- za niesprzątanie/brudzenie nalezy sie słuszna kara. Są miasta (Nowy Jork), gdzie za uporczywe brudzenie mozna nawet sądownie zakazać posiadania psa
- miasto/gmina powinna zapewnic niezbedne akcesoria do sprzątania (jednorazowe torebki, etc), dostepne powszechnie i za darmo (w koncu posiadacze psow płaca specjalne podatki)
- niezaleznie miasto/gmina moze/powinna wyznaczyc psie toalety w parkach, czy innych miejscach czesto uczęszczanych

Ale miasto ma równiez obowiązek sprzątania chodników i ulic w ogólności. Poza psimi odchodami jest jeszcze wiele innego rodzaju smiecia.

Zasady jak widac sa dość proste. Koszta wbrew pozorom tez nie powinny być ogromne - mozna np wykorzystac instytucje prac interwencyjnych, zatrudniając bezrobotnych.

Ale jak widac, dla godpodarzy Piły, jest to w dalszym ciągu brdzo trudne i skomplikowane, nawe niewykonalne.

PostNapisane: 8 marca 2010, o 12:08 
Motywator
Motywator

Ivi napisał(a):
Aha- i myślę, że nie chodzi tu o lenistwo tylko o mentalność. Ktoś, kto chodziłby za swoim psem zbierając jego kupki byłby z pewnością wytykany palcami:"O, zobacz- zbieracz psich kup! hahaha". Tacy już jesteśmy....niestety. I musi sporo wody w Gwdzie upłynąć zanim w naszym pięknym mieście właściciele zaczną sprzątać po swoich pupilach.

W powyżej zacytowanym przypadku chodzi właśnie o mentalność bo AmyHaber otwarcie dała do zrozumienia, że ma to gdzieś iże sprzątać nie będzie. Jesli taką mentalność mają wszyscy właściciele psów to faktycznie będzie ciężko to zmienić. Zostaje w tym wypadku jedynie karanie mandatami, może wówczas coś się zmieni.

PostNapisane: 8 marca 2010, o 13:03 
Aktywista
Aktywista

Ator napisał(a):
Zostaje w tym wypadku jedynie karanie mandatami, może wówczas coś się zmieni.

Amen !

PostNapisane: 8 marca 2010, o 14:54 
Debiutant
Debiutant

A my sobie możemy jedynie wylać żale na pilskim forum, po tym jak po raz kolejny wdepnęliśmy w psią kupę....Choć słyszałam opinię, że wdepnięcie w kupę przynosi szczęście ;-).

PostNapisane: 9 marca 2010, o 13:53 
Nowicjusz
Nowicjusz

Ciekawe kiedy Anglię wyrzucili z Wielkiej Brytanii? Ale, co tam. Faktycznie pozostaje wdepnąć na szczęście. Z drugiej strony podkusiło mnie poruszyć te temat w gronie znajomych psiarzy. Yyyeeez, okazał się że to wina każdego nie zaś psa i jego właściciela a oni nie zamierzają nic zbierać, bo niby po co.

Mam rozwiązanie, chcesz psa, płać wysoki podatek na specjalne służby oczyszczania. Psy bez opłaconego podatku są natychmiastowo usypiane :mrgreen:

PostNapisane: 9 marca 2010, o 17:34 
Debiutant
Debiutant

Stefan73 napisał(a):
Mam rozwiązanie, chcesz psa, płać wysoki podatek na specjalne służby oczyszczania. Psy bez opłaconego podatku są natychmiastowo usypiane :mrgreen:

A może raczej właściciele??? ;-)

PostNapisane: 9 marca 2010, o 17:47 
Stały bywalec
Stały bywalec

Ivi napisał(a):
Stefan73 napisał(a):

A może raczej właściciele??? ;-)

Usypiajmy wszystkich zalegających z ZUS i palących faje na przystankach autobusowych :D

PostNapisane: 9 marca 2010, o 18:54 
Debiutant
Debiutant

Crooklyn to widać,że bardzo się mylisz bo należę do osób które lubią czystość i jestem przystosowana do życia w cywilizowanym świecie no ale pomyśl czy nawet jakbym gówienko swojego psa sprzątała to od razu byś inaczej uważał? Sorry wielkie ale prawda jest taka,że wielu ludzi po swoich psach nie sprząta i sądzę,że w najbliższej przyszłości się to nie zmieni.Jeśli zaś chodzi o specjalne miejsca dla psów to owszem tu masz rację.Aha i jeśli chodzi o mandaty to jakoś do tej pory policja nie przyłapała mnie jak na spacerze z psem jestem,może to dlatego że na mojej ulicy rzadko patrolują okolice.

PostNapisane: 9 marca 2010, o 22:47 
Aktywista
Aktywista

AmyHaber napisał(a):
Crooklyn to widać,że bardzo się mylisz bo należę do osób które lubią czystość i jestem przystosowana do życia w cywilizowanym świecie no ale pomyśl czy nawet jakbym gówienko swojego psa sprzątała to od razu byś inaczej uważał? Sorry wielkie ale prawda jest taka,że wielu ludzi po swoich psach nie sprząta i sądzę,że w najbliższej przyszłości się to nie zmieni.Jeśli zaś chodzi o specjalne miejsca dla psów to owszem tu masz rację.Aha i jeśli chodzi o mandaty to jakoś do tej pory policja nie przyłapała mnie jak na spacerze z psem jestem,może to dlatego że na mojej ulicy rzadko patrolują okolice.

Skoro policja Cię nie złapała a wiesz że powtarzasz na okrągło to samo wykroczenie, to zrób sobie rachunek sumienia i niech twój piesek bombarduje gdzieś w ustronnych miejscach, w bardzo ustronnych.

PostNapisane: 10 marca 2010, o 03:36 
Dyskutant
Dyskutant

a jest gdzies jakas uchwala rady miasta o obowiazku sprzatania o psach???
wiem-zaraz wszyscy zaczna na mnie "szczekac" ze to jest moralny obowiazek etc...luz
ale jest jakas podstawa prawna by wlepiac mandaty?
spedzilem troche czasu na stronach bip.pila i wsrod uchwal,zarzadzen etc nie udalo mi sie namierzyc nic w tej materii
bylbym wdzieczny gdyby ktos cos takiego wkleil bo cos mi sie wydaje ze w pile nic takiego nie uchwalono

PostNapisane: 10 marca 2010, o 09:52 
Zasłużony bywalec
Zasłużony bywalec

A to nie będzie przypadkiem coś z zaśmiecaniem w szerszym znaczeniu? Bo jakby nie patrzeć psia kupa to jednak "nieczystość", którą pies zostawia a właściciel nie reaguje - podobnie jak dziecko zaśmiecające chodnik paczką po chipsach, też obrywa rodzic.

PostNapisane: 10 marca 2010, o 10:09 
Motywator
Motywator

jest ustawa o utrzymaniu porządku i czystości w gminach (http://lex.pl/serwis/du/2005/2008.htm)
Na jej podstawie gmina (czyli tez miasto Pila) jest zobowiązana uchwalic szczegółowy regulamin czystości i porządku (art 4), w którym to m.in. powinien sie zawierać zapis :

" 6) obowiązków osób utrzymujących zwierzęta domowe, mających na celu ochronę przed zagrożeniem lub uciążliwością dla ludzi oraz przed zanieczyszczeniem terenów przeznaczonych do wspólnego użytku;"

PostNapisane: 10 marca 2010, o 12:53 
Zasłużony bywalec
Zasłużony bywalec

yyy... czyli jeśli nie ma takiego zapisu w uchwałach miasta Piły to znaczy, że można "srać psem" gdzie popadnie? To byłoby zbyt proste...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2