Interaktywna Piła - Forum

Forum dyskusyjne o Pile i nie tylko.
Kurs na licencję pracownika ochrony. Miejsce: -Piła -Czarnków -Trzcianka Możliwość prac...  
pokaż całe
Kurs na licencję pracownika ochrony. Miejsce: -Piła -Czarnków -Trzcianka Możliwość pracy, raty 0% Kontakt 791-613-414 www.kursy24.info kontakt@kursy24.info Zapraszamy!
  pokaż zdjęcie

Business Center Training, tel.: 791-613-414,
KREDYTY HIPOTECZNE.. leasing....formalności załatwiane w domu klienta.... ZADZWON JUZ DZIŚ 516156...  
pokaż całe
KREDYTY HIPOTECZNE.. leasing....formalności załatwiane w domu klienta.... ZADZWON JUZ DZIŚ 516156384

J, tel.: 516156384,
Ogłoszenia - Piła dodaj ogłoszenie
Teraz jest 8 września 2010, o 18:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Piła miastem siatkówki
PostNapisane: 31 stycznia 2010, o 01:10 
Nowicjusz
Nowicjusz

Zapraszam do przejrzenia galerii kibiców Polonii z meczy sezonu 2009. Może łatwiej będzie stwierdzić czy oby na pewno kibice Polonii mieliby się uczyć jak dopingować swoją drużynę :lol:

http://www.upp.pila.pl/index.php?option ... s&Itemid=4

PostNapisane: 31 stycznia 2010, o 02:23 
Aktywista
Aktywista

Śmieszy mnie jak ciągle się wyzywacie kto lepszy itp. a potem ta ultras polonia :lol: idzie na siatkówke i dopinguję tam :lol: ale to wasz klimat bawcie się tam dalej :twisted:

BOJKOT GW !!! - www.wyborczaPINOKIO.pl

PostNapisane: 31 stycznia 2010, o 11:22 
Nowicjusz
Nowicjusz

Jagi napisał(a):
Śmieszy mnie jak ciągle się wyzywacie kto lepszy itp. a potem ta ultras polonia :lol: idzie na siatkówke i dopinguję tam :lol: ale to wasz klimat bawcie się tam dalej :twisted:

Do czego zmierzasz?? nie widzę aby ktoś kto jest w ultrasach wypowiadał się na tym forum. To że kilka osób wywołuje zamieszanie, to chyba zwykła dziecinna napinka. My chcemy iść na mecz siatkówki dlatego że wielu naszych członków jest również kibicami ptps. Zawsze w Pile było tak, że polonia i ptps mieli wspólnych kibiców. Przy okazji chcemy pokazać, co nie którym, że nie odpowiada nam traktowanie polonii po macoszemu.

PostNapisane: 3 lutego 2010, o 23:02 
Zasłużony bywalec
Zasłużony bywalec

180 tysięcy złotych - tyle zasili klubową kasę Jokera. Pieniądze na konto klubu przeleje miasto, któremu klub do maja ma zapewnić promocję na koszulkach, plakatach, biletach i banerach widocznych w telewizji.

Wynik tego przetargu mógłby być zaskoczeniem tylko wtedy, gdyby nie było czego otwierać. Międzyszkolny Uczniowski Klub Sportowy "Joker-Rodło" Piła złożył jednak swoją ofertę. Był jedynym klubem, który spełniał cel przetargu: "Promocja miasta na meczach siatkarskiej drużyny męskiej podczas meczów w Pile i zawodów wyjazdowych w ramach I Ligi Siatkówki Mężczyzn". Oferta Jokera była zdecydowanie niższa od tej, którą złożył w pierwszym, unieważnionym przetargu. Klub chciał promować Piłę za 300 tys. złotych, ale miasto chciało, żeby zrobił to za 180 tys. złotych. I na taką kwotę w drugim przetargu Joker musiał się zgodzić bezwarunkowo.

Oba pilskie kluby siatkarskie - Joker i Nafta - znajdują się w nieciekawej kondycji finansowej. Żaden z nich nie ma strategicznego sponsora, czemu po części winne jest pilskie środowisko gospodarcze. Nie brakuje bowiem firm, które stać byłoby na wyłożenie nawet miliona złotych na sport; tak robią to potentaci dla swoich klubów w innych miastach. Piła pod tym względem jest niechlubnym wyjątkiem.

PostNapisane: 4 lutego 2010, o 17:01 
Nowicjusz
Nowicjusz

Nie da sie ukryć ze Kosmatka popstąpił chamsko. I gołym okiem widać dlaczego jest tak zaślepiony ta siatkówka -gra tam jego synowa... I przypomniejcie sobie czasy kiedy toa żużel w naszy miescie chodziło 10 tys kibicow na każdy mecz i puszczano mecze z Piły w Tv. Wtedy o niebo więcejh ludzi to ogladało niz siatke.

PostNapisane: 4 lutego 2010, o 17:06 
Motywator
Motywator

speedway napisał(a):
Nie da sie ukryć ze Kosmatka popstąpił chamsko. I gołym okiem widać dlaczego jest tak zaślepiony ta siatkówka -gra tam jego synowa... I przypomniejcie sobie czasy kiedy toa żużel w naszy miescie chodziło 10 tys kibicow na każdy mecz i puszczano mecze z Piły w Tv. Wtedy o niebo więcejh ludzi to ogladało niz siatke.

Poziom żużla też był wtedy w niebo lepszy, albo i o dwa nieba.

W sytuacji kiedy Joker dostał 180 tys zł, Kosmatka powinien pomyśleć o kasie dla żużla i koszykówki.

PostNapisane: 4 lutego 2010, o 20:47 
Motywator
Motywator

PIŁA MIASTEM SPORTU BUHAHAHHAHA
dla mnie ten prezydent i ta rada ma krechę _________________________________________________________________
dał ptps 700 tys bo niby promocja miasta w tv,a 2 tyg później info że polsat nie będzie transmitował LSK
nie wiedzieli o tym ??????....ta zabezpieczyli klub na poczet kasy z transmisji,cwaniaczki,i tak im to nic nie da
Ciemięga pierdzi w stołek i myśli że sponsor sam przyjdzie do niego,niech zatrudni speca od marketingu sportowego jak sam nie wie jak to ugryźć
Piła skończy jak Kalisz taka prawda

PostNapisane: 4 lutego 2010, o 21:21 
Motywator
Motywator

Luther przecież Piła reklamuje się jaki miasto siatkówki ;) A to, że Polsat nie będzie relacjonował meczy PLK to już pewne ?

PostNapisane: 6 lutego 2010, o 11:28 
Zasłużony bywalec
Zasłużony bywalec

Żeby ta siatkówka jeszcze jaki poziom prezentowała. Bo to co się teraz dzieje, to jest antypromocja.

PostNapisane: 6 lutego 2010, o 15:41 
Motywator
Motywator

Nie zawsze jest się liderem... 13 lat sukcesów a teraz gdy jest słabszy sezon wielkie narzekanie. Bo to Polska...

PostNapisane: 6 lutego 2010, o 20:52 
Motywator
Motywator

Ted napisał(a):
Nie zawsze jest się liderem... 13 lat sukcesów a teraz gdy jest słabszy sezon wielkie narzekanie. Bo to Polska...

mi chodzi o hasło widoczne zresztą na meczach PTPS

PIŁA MIASTEM SPORTU!!!!!!!!

i o prezydenta,który rozgrywa swój mecz

PostNapisane: 7 lutego 2010, o 09:39 
Zasłużony bywalec
Zasłużony bywalec

Ted napisał(a):

Narzekanie jest na to jak zostały podzielone pieniądze biorąc pod uwagę w którym miejscu obecnie każdy klub się znajduje i jakie są na konkretny klub wymagane nakłady. Ja wiem, że w PTPS jest przebudowa i tak się dzieje co jakis czas w każdej drużynie, ale nie rozumiem dlaczego tak a nie inaczej podzielono kasę.

PostNapisane: 28 lutego 2010, o 19:29 
Zasłużony bywalec
Zasłużony bywalec

Życie Piły

Dotychczas spotykali się na sali sesyjnej, teraz spotkają się na sali… sądowej. Radny Radosław Ciemięga chce pozwać radną Mirosławę Rutkowską-Krupkę. Powód: pomówienie. Poszło o pieniądze, sport i telewizję.

Czy Mirosława Rutkowska-Krupka stanie przed sądem? Pozwanie radnej zapowiedział Radosław Ciemięga, również miejski radny i wiceprezes Pilskiego Towarzystwa Piłki Siatkowej.

Poszło o materiał, jaki w ubiegłym tygodniu wyemitowała w Kurierze Pilskim TV Asta. Informacja dotyczyła pieniędzy, jakie gmina Piła przeznacza na promocję przez siatkówkę i starań klubu żużlowego Speedway Polonia Piła o pozyskanie z miejskiego budżetu środków na działalność. W materiale znalazły się wypowiedzi dwojga radnych: Mirosławy Rutkowskiej-Krupki i przewodniczącego klubu Platformy Obywatelskiej, Rafała Zdziereli.

„Pieniądze dzieli między innymi pan prezes, jako przewodniczący Komisji Gospodarki Miejskiej ma znaczące zdanie (chodzi o Radosława Ciemięgę - przyp. red.) Jest prezesem tego klubu, żona jest naczelnikiem wydziału kultury. Pan Muchewicz jest przewodniczącym komisji rewizyjnej, a jest członkiem zarządu siatkarek” - mówiła w telewizji Mirosława Rutkowska-Krupka. Z kolei Rafał Zdzierela na tle zaśnieżonego stadionu żużlowego przy Bydgoskiej powiedział: „Bardzo żałuję, że w drużynie Speedway Polonia Piła nie jeździ żadna synowa, żaden bratanek ani inny krewny któregoś z prominentnych polityków miejskich. Może wtedy ten transfer byłby nieco inaczej rozłożony”.

Prezes PTPS-u i miejski radny Radosław Ciemięga w wygłoszonym na dzisiejszej sesji Rady Miasta oświadczeniu, powiedział m.in.: „Zarząd PTPS pragnie zdecydowanie zaprotestować przeciwko sugestiom radnego Rafała Zdziereli, z których wynika, że wpływ na takie finansowanie ma fakt, iż w barwach naszego klubu występuje pani Agnieszka Kosmatka, synowa prezydenta miasta Piły, Zbigniewa Kosmatki. Takie przedstawianie sprawy jest wyjątkowo niegodziwe. Pani Agnieszka Kosmatka reprezentuje barwy naszego klubu od 1997 roku, a związek małżeński zawarła 8 lat później.

Z zaprezentowanych przez prezesa PTPS danych pochodzących z zajmującej się m.in. badaniem efektywności sponsoringu sportowego firmy badawczej Pentagon Research, wynika, że w 2009 r. wartość ekspozycji materiałów promocyjnych Piły w telewizji wyniosła 2.361.368 zł. Tyle musiałaby wyłożyć gmina, gdyby chciała kupić spoty reklamowe, które trafiłyby do takiej samej grupy odbiorców. Promocję udało się zrealizować za kwotę prawie trzykrotnie mniejszą - PTPS otrzymał w tym czasie 820 tys. zł.

O ile dla Rafała Zdziereli sprawa wypowiedzi wyemitowanej przez TV Asta zakończy się na wymianie zdań w sali sesyjnej, o tyle Mirosławę Rutkowską-Krupkę czeka obrona w sali sądowej. - Stwierdzenie, że dzielę pieniądze i mam znaczące zdanie jest pomówieniem, za które pani Mirosława Rutkowska-Krupka stanie przed sądem. Pragnę oświadczyć, że jako radny mam wpływ taki sam, jak pozostałych 22. radnych, wyłącznie na uchwalenie bądź nieuchwalenie budżetu miasta, którego dysponentem jest prezydent miasta. Pani Krupka jako wieloletnia radna, była prezydent i wiceprzewodnicząca rady wie o tym doskonale. Tym bardziej podłe jest to, czego się dopuściła - to słowa Radosława Ciemięgi.

Mirosława Rutkowska-Krupka mówiła w trakcie sesji Rady Miasta: - Zadano mi pytania: jak to wygląda, dlaczego nie sport żużlowy, dlaczego nie inni. Odniosłam się w związku z tym do kwestii zadanych mi pytań, że żona jest w wydziale kultury i sportu. Zadano mi nawet pytanie o synową pana prezydenta. Starałam się to zbyć, żeby nie łączyć synowej pana prezydenta Kosmatki, bo dzieci, czy synowe, czy zięciowie gdzieś muszą pracować.

Jak mówiła radna, Radosław Ciemięga, ani inni radni związani z PTPS, nie wyłączyli się z głosowania nad budżetem miasta, w części dotyczącej pieniędzy na promocję przez sport. - Nie kwestionowałam kwoty, która została drogą przetargu przyznana klubowi, ale miałam wątpliwości, dlaczego tylko jeden klub taką a nie inną kwotą został uhonorowany. I to było intencją mojej wypowiedzi dla telewizji Asta. Nie chciałam nikogo urazić i jeżeli tak pan to odebrał, to najmocniej przepraszam.

Pozew przeciwko Mirosławie Rutkowskiej-Krupce ma trafić do sądu w przyszłym tygodniu. Radosław Ciemięga nie chciał powiedzieć, jakiej kary będzie się domagać. - Ma to znaczenie drugorzędne. Będzie to sprawa karna, a karę przewiduje kodeks karny. Chodzi o to, by pokazać, że nie można pomawiać ludzi bezkarnie. Każdy za wypowiedziane publicznie słowa musi brać odpowiedzialność - powiedział Radiu Eska.

Po zakończeniu obrad Mirosława Rutkowska-Krupka odmówiła komentarza.

PostNapisane: 28 lutego 2010, o 22:23 
Dyskutant
Dyskutant

W końcu ktoś wygarnął i powiedział prawdę o tej siatkarskiej mafii pomieszanej z drzewem genealogicznym kosmatek. Brawo Pani Krupka i Panie Zdzierela.

PostNapisane: 1 marca 2010, o 03:29 
Stały bywalec
Stały bywalec

Rafał mógł sobie odpuścić ten komentarz bo będzie to na jego niekorzyść nawet jak my to zrozumiemy.
Podłożył się i tyle..w sumie w dobrej sprawie.
Trza mieć kręgosłup i tyle. Ja staram się zrozumieć wszystkie strony i przyznam Wam szczerze, że coraz bardziej się gubię. Mam ograniczony dostęp do pilskich mediów, więc często muszę opierać się na danych z forum ale i tak wierzę w to co tu napisane.
Sport jest moją działką ale z drugiej strony mam wy#$% na to co kolejne rządy miasta zadecydują bo poszedłem w totalną komercję bez wpływów miasta i polecam tę koncepcję wszystkim :)

PostNapisane: 7 marca 2010, o 18:47 
Debiutant
Debiutant

Piła miastem siatkówki jest ale tylko u władz bo kibice wolą żużel

Piotr Świst najpopularniejszym pilskim sportowcem

1. Piotr Świst 15686 pkt

2. Wojciech Dumke (ATV Piła) 12919 pkt.
3. Daria Pająk (KB Rodło Piła) 11219 pkt.
4. Paulina Maj (PTPS Piła) 9501 pkt.
5. Adrian Dobosz (Diament Piła) 8302 pkt.

PostNapisane: 24 kwietnia 2010, o 22:46 
Dyskutant
Dyskutant

No to "wielki" PTPS faktycznie promuje nasze miasto wspaniale. Bo przecież przegrana 3 meczy w tym 3:0 na własnym boisku (w niektórych setach do 17) z tak renomowanym zespołem jakim jest zespół z Łodzi to żaden wstyd :mrgreen: Szkoda tylko że na to siatkarskie gówno poszło ponad 700 tysięcy, a na zespół który ma o wiele więcej ambicji i angażuje się w grę nic nie dostaje (Basket Piła). No ale cóż żadna Kosmatka i Ciemięga tam nie gra. Nie wspomnę już o Polonii.

PostNapisane: 24 kwietnia 2010, o 23:53 
Motywator
Motywator

Bialy napisał(a):
No to "wielki" PTPS faktycznie promuje nasze miasto wspaniale. Bo przecież przegrana 3 meczy w tym 3:0 na własnym boisku (w niektórych setach do 17) z tak renomowanym zespołem jakim jest zespół z Łodzi to żaden wstyd :mrgreen: Szkoda tylko że na to siatkarskie gówno poszło ponad 700 tysięcy, a na zespół który ma o wiele więcej ambicji i angażuje się w grę nic nie dostaje (Basket Piła). No ale cóż żadna Kosmatka i Ciemięga tam nie gra. Nie wspomnę już o Polonii.

Nie przesadzaj, kosza uwielbiam, ale siatkówce trzeba oddać, że przez te parę lat były rzeczywiśćie sukcesy nie tylko na arenie krajowej. Kosza zawsze będę wspierał, bo sam gram od kilkunastu lat, a bracia Pochylscy robią świetną robotę, ale ranga obu sportów w naszym mieście jest absolutnie nieadekwatna. Zgadzam się, powinni dostać cokolwiek, ale na dzień dzisiejszy to siatkarki grają w najwyższej klasie rozgrywkowej w swojej dyscyplinie, pokazują je w transmisjach ogólnopolskie stacje także grubo przesadzasz z tą krytyką. I ta Łódź to nie jest taka cienka znowu, w rozgrywkach pucharowych pokazywały pazur w tym sezonie no i wygrały Puchar Polski, a to o czymś świadczy.

PostNapisane: 25 kwietnia 2010, o 01:39 
Dyskutant
Dyskutant

Ator napisał(a):
Bialy napisał(a):

Nie przesadzaj, kosza uwielbiam, ale siatkówce trzeba oddać, że przez te parę lat były rzeczywiśćie sukcesy nie tylko na arenie krajowej.

W takim razie trzeba też oddać że Polonia również odnosiła sukcesy jeśli mówimy o latach przeszłych.

Cytuj:
ale ranga obu sportów w naszym mieście jest absolutnie nieadekwatna.

I nadal tak będzie jeśli będziemy wychodzić z założenia, że należy dawać kasę tylko na to co jest w najwyższej klasie rozgrywkowej, a nie na to co ludzie naprawdę chcą w mieście oglądać.

PostNapisane: 25 kwietnia 2010, o 07:00 
Nowicjusz
Nowicjusz

Polonia Piła !! wpadać na mecz ..

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2